Megvilágító ablak

Ablak a szomszéd kertre

Magánépület nappalijába készült az üveg abból a célból, hogy a viszonylag közel levő szomszédok felől megakadályozza a betekintést. Fontos volt ugyanakkor, hogy világos maradjon a helység, ezért elég sok áttetsző üveget használtunk.

A szecesszióra jellemző, növényi mintára épülő motívumot és erős stilizálást láthatunk a mintán. Levélzöld, borostyán és német katedrál üvegeket használtunk. A forrasztás vonala fekete.

255 darabból készült, a mérete 165cm x 185cm. Ekkora üveg önmagában nehezen állt volna meg osztás nélkül, ezért egy hőszigetelt üveg elé, a belső térbe került beszerelésre. Még így is nagyon sok helyen alkalmaztunk merevítésre szolgáló fóliát, a széleire is “U” profil került.

A szállítását és a mozgatását külön át kellet gondolni…. Végül 100kg-nál is nagyobb lett a tömege, kihívás volt a biztonságos odajuttatás a helyszínre és főleg a végleges helyére való beemelés.

Csodás látványt nyójt a szobában, valósággal vonzza a tekintetet és mégem a szomszéd kertet látjuk. A háttérben levő nöévnyek szépen megszínezik a színtelen üveget. És valóban megakadályozza a belátást is, mert kipróbáltuk, és lámpafénynél is csak alakot lehetett kivenni (főleg ha mozog), de nem lehet belátni.

Képek