Egyedi ólomüveg ablakok készítése

Miért épp ólomüveg ablakok?

Az ablakok nagyon fontos részei lakásunknak. Ezen keresztül látunk rá környező világunkra. Én amikor felébredek első dolgom, hogy kinézzek. Hol jár a nap? Milyen idő van? Szeretek gyönyörködni a látványban.

De ha Ön nincs ilyen szerencsés helyzetben… Mit tehet, ha az ablakra szüksége van, mondjuk a szellőztetés miatt, de a kilátás lehangoló? Lépcsőházra néző ablak, közeli szomszédra, zsúfolt utcára, vagy éppen túl magasan van az ablak és Ön semmit nem lát rajta keresztül…

Amennyiben környezetén nem tud változtatni – és elég sokan járunk ebben a cipőben – ilyen esetekben gyors és kellemes közérzetet biztosító megoldás lehet a színes Tiffany üvegbetét. Nappal csodálatos fényt áraszt a lakás belsejében, mégis eltereli a figyelmet a kellemetlen látványról, este pedig kívülről gyönyörű, a benti megvilágításnak köszönhetően.

A kevésbé napos helyeket a lakásban világosabbnak érzékelhetjük, ha lehetőségünk van ablakkal bővíteni  a helységeket. Ilyenkor nem a kilátás az elsődleges célja az ablaknak, hanem a fény áteresztésével a megvilágítás. A tiffany technikával készült világító ólomüveg ablakok minden elvárás teljesítése mellett még szemet, lelket gyönyörködtető látvánnyal is megajándékozzák Önt.

Egyedi igények, ólomüveg lehetőségek

A jobb oldalon látható hatalmas ólomüveg lenyűgöző, tekintetet megragadó jelenség a lakásban. Ha jobban megfigyeli, Ön is láthatja, hogy az üveg legnagyobb része áttetsző, ezáltal világossá varázsolja a mögötte levő területet (ebben az esetben ráadásul építési területről van szó). A katedrál üveg bár egy szintig betekintést enged a szobába, mégsem szükséges függönyt vagy más alternatívát keresnünk a magánszféra megőrzése érdekében, mivel leginkább csak árnyékok érzékelhetők kintről.

Nagyon hasznos volt a beépítése abból a szempontból is, hogy gyakori eset, hogy a madarak nekirepültek az ablak felületnek. A szerencsétlenül járt kismadarak miatti rossz érzésünktől így már meg is szabadultunk, és csak a madárcsicsergés maradt. Hiszen a mintás üvegnek nem repülnek neki a madarak.

Hasznos dekoráció

Ez az ablak más célt szolgál. Ebben az esetben (mivel ez egy fürdőszoba ablaka) semmilyen betekintést nem tesz lehetővé az adott helységbe. Természetesen a fényt is kevésbé engedi át, de itt nem is lényeges, mert okosan elhelyezett lámpákkal pótolható a hiányzó fény. Viszont különleges eleganciát kölcsönöz a helységnek.

Ebből látható, hogy az üvegek mintájának testreszabása mellett, az üveg típusának és színeinek kiválasztása is más-más igényeket szolgál.

Képek munkáinkról: