Beltéri Tiffany ajtó

Az ajtó

Lakás felújítás során egy szép, boltíves ajtót készíttetett a megrendelő. Oldalt beépített, világító résszel, középen pedig kétszárnyú nyitható ajtóval.

Az egyediségét tovább emelte, hogy Tiffany technikával készült üveg került beépítésre minden kazettába. Az ajtó alsó része tömör maradt, mivel a családban kis gyerekek vannak akik így egy véletlen folytán sem tudnának kárt tenni a díszüvegben vagy ezáltal önmagukban.

Liliomos minta kiválasztása

Sablon

A megrendelőhöz nagyon közel állnak a virágok, különösen a liliom, mely nem csak csodálatos színeiről ismert, hanem a tisztaság és a hűség szimbóluma is. Csupán érdekesség gyanánt jegyezzük meg, hogy a liliom a keresztény szimbolikában a rózsa mellett az egyik legkedveltebb virág.

Mindemellett azonban a családanya szerette volna ha pillangók is vannak a képen, melyek még tarkábbá, változatosabbá teszik a minta megjelenését. Ez alapján készült el a terv a sablon készítéshez.

Az elkészült Tiffany üveg

Bal oldali üvegA liliom a mályva szín árnyalataiból készültek opál üvegből. A szimmetrikusan elhelyezett pillangók élénk piros, sárga és kék színeikkel igazán mozgalmassá teszik a képet.

A háttér áttetsző katedrál üvege nem akadályozza meg a fény bejutását az előszobába, hanem megvilágítja azt.
Az ajtó összesen 1,7m2 üvegfelület, 10 darabból. Funkciója térelválasztás, a díszítés mellett, miközben átengedi és csodás fényt kölcsönöz az előszobának.

Néhány kép az üvegről