Tiffany üveg szekrény ajtóba

Egy bútor újjá születik

 

Azzal keresett meg egy nagyon szimpatikus pár, hogy sok mindent szeretnének megújítani az életükben. Ezek közé tartozik az a szekrény is, aminek üveges ajtajába egy ólomüveg betétet képzeltek.

A levelük így kezdődött: “Rátaláltam Önre és csodálom a szép, ízléses, kifinomult, egyedi munkáit. Ezáltal nem volt kérdés számunkra,hogy a most elkészült fa nappali bútorunkba Önt kérnénk fel, hogy készítse el az üvegbetétet. ”

Hát nem kedves? Végig izgultam, és csak mikor készen lett nyugodtam meg, hogy meg tudtam felelni a megelőlegezett bizalomnak. Megint valami szépet készítettünk!

Kaptam fényképet a szekrényről, és kiindulásképpen arról beszélgettünk, hogy valahogy hozzájuk nagyon közel állnak azok a képek, amiken valamilyen módon “búzakalász” motívum köszön vissza. Innentől már volt is elképzelésem arról, hogy milyen legyen a terv, javasoltam a Tiffany technikát. Mivel ráadásul pont augusztus is volt, mindenhol hatalmas búzamezők voltak az út szélén,  úgy éreztem minden adott, hogy egy újabb elképzelést valóra váltsunk. 🙂

Szimmetrikus lett a minta, színtelen üvegben, kecses, vékony levelek két féle zöld színben és a búza kalász. Egy kevés szecesszióra emlékeztető motívum emeli ki az eleganciáját és teszi különlegessé a képet.

A tervek szerint a szekrényben még nincs belső világítás – én javaslatot tettem erre – mert miközben készült az üveg, a színek a fények hatására keltek igazán életre. Azért a helyén így is jelentős a kontraszt a háttér üveg és a minta között, ami igen dekoratív.

Fotóalbum erről a szekrény ajtóról: