Példátlan műszaki megoldás

Flamingós tiffany tolóajtó

Tömör cseresznyefa tolóajtó

 

Az ajtó rendkívüli megjelenésével igazán nem kerülheti el senki figyelmét.

A “fa” kompozíció tömör cseresznyefából készült, az elhúzáshoz kis “odu” lett a fába marva. Páratlan műszaki megoldás, hogy az üvegkép, a látvány tökéletes élvezete érdekében szegőléc nélkül került rögzítésre a keretben.

A kör alakot körülvevő elemek fazettázott üvegből késültek, míg a belső  minta különböző fényáteresztő képességű spectrum üvegekből. Az egyetlen kivétel a képen látható “víz” felület, ami stílusosan waterglass, azaz vízüvegből készült. Arról kapta a nevét, hogy felülete fodrozódik, így a enyhén hullámzó vízfelületre asszociálhatunk a látványban.

A formavilágot a megrendelő egy külföldi élménye szolgáltatta, amikor lenyűgözte Őt a flamingók látványa. A pirosas virágok pedig mozgalmasságot hoznak az életébe.

 

Flamingós tolóajtó

 

A tervezés és a kivitelezés a Tiffany Design Bt. ésa Sa-fa kft. munkája. Az előbbi a tevek készítésében és a Tiffany technikávalészült üvegkép kivitelezésében, utóbbi a fantasztikus technikai ötletekben és azok megvalósításában, a kifogástalan famunkákban nyújtott kimagasló teljesítményt.