Egyedi ólomüveg ablakok készítése

Fürdőszoba ablak

Miért épp ólomüveg ablakok?

A kevésbé napos helyeket a lakásban világosabbá tehetjük lámpa helyett ablakkal is. Ilyenkor nem a kilátás az elsődleges célja az ablaknak, hanem a fény áteresztésével a helység megvilágítása. A tiffany technikával készült világító ólomüveg ablakok minden elvárás teljesítése mellett még szemet, lelket gyönyörködtető látvánnyal is megajándékozzák Önt.

Mit tegyen, ha az ablakra szüksége van, mondjuk a szellőztetés miatt, de a kilátás lehangoló? Lépcsőházra néző ablak, közeli szomszédra, zsúfolt utcára, vagy éppen túl magasan van az ablak és Ön semmit nem lát rajta keresztül…

cseresznye fa

Amennyiben környezetén nem tud változtatni ilyen esetekben gyors és kellemes közérzetet biztosító megoldás lehet a színes üvegbetét. Nappal csodálatos fényt áraszt a lakás belsejében, este pedig kívülről gyönyörű, a benti megvilágításnak köszönhetően.

Egyedi igények, ólomüveg lehetőségek

A jobb oldalon látható hatalmas ólomüveg lenyűgöző megjelenést kölcsönözhet házunk bejáratának. Kicsit megfigyelve láthatjuk, hogy az üveg legnagyobb része áttetsző, ezáltal világossá varázsolja a mögötte rejlő helységet. Az ebben az esetben használt katedrál üveg bár egy szintig betekintést enged a szobába, mégsem szükséges függönyt vagy más alternatívát keresnünk a magánszféra megőrzése érdekében.

A másik ablak kicsit eltérő célt szolgál. Ebben az esetben (mivel ez egy fürdőszoba üvege) semmilyen betekintést nem adunk az adott helységbe, ebből kifolyólag pedig nyilván a fényt is kevésbé engedi át. Ebből látható, hogy az üvegek mintájának testreszabása mellett, az üveg típusának és színeinek kiválasztása tovább finomítja az igényeket.

Képek munkáinkról: